"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, October 11, 2012

Suriye’ye silahlı müdahale yanlılarına sorular (Ruşen Çakır- Vatan)

TBMM’den tezkerenin geçmesiyle birlikte ülkemizde şöyle bir görüntü ortaya çıktı: Bir yanda savaş karşıtları, karşılarında onları aşağılama, onlara hakaret etme yarışına girenler. İşin garibi, barış yanlılarına saldıranlara sorduğunuzda kesinlikle savaş istemediklerini söylüyorlar.

Aslına bakılacak olursa, savaşı istemeyenlerin bunu açıkça ve doğrudan; isteyenlerinse mahçup ve dolaylı bir şekilde ifade etmeleri bile her şeyi açıklamaya yetiyor. Yine de son derece vahim bir süreçten geçtiğimiz için bu konuyu gündemde tutmakta ve tartışmakta yarar var. Madem “savaş” sözcüğünü kullanılmasından hoşlanmıyorlar, bunun yerine “Suriye’ye silahlı müdahale yanlıları” dersek belki ihtiyacımız olan tartışmayı mümkün kılabiliriz. Çünkü biliyoruz ki Akçakale’den sonra sesleri en gür çıkanlar, bu tür tahrikler olmadan önce de Suriye’ye askeri müdahaleyi savunuyorlardı. Evet, sorulara geçecek olursak:
http://haber.gazetevatan.com/suriyeye-silahli-mudahale-yanlilarina-sorular/485958/4/Yazarlar/73