"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, November 25, 2013

Doğu Guta’daki çatışmalarda son durum (Hasan Sivri- YDH)


Şam’ın dış semtlerinde geniş çaplı bir operasyon başlatan Suriye ordusuyla bu bölgede varlığını sürdürmeye çalışan silahlı gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 


YDH- Dün akşam saatleri itibarıyla silahlı muhalif gruplar, Suriye ordusunun oluşturduğu Guta ablukasını kırmak amacıyla, Ürdün'den gelen ağır silahlara sahip silahlı güçlerin de desteğini alarak Doğu Guta'da bir saldırı başlattı.

Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonunun aktardığına göre saldırıya katılan toplam militan sayısı 5000. En bariz gruplar ise Nusra Cephesi, Irak-Şam İslam Devleti, Hadra Tugayı ve Sukur el-İz tugayları.
Silahlı grupların bu saldırıdaki amacı, kuşatma altındaki silahlı gruplara yardım yollarını açmak ve Guta ablukasını yararak Şam derinliklerine ulaşmaktı.

Silahlı grupların saldırısı püskürtüldü

El-Menar televizyonunun bildirdiğine göre ise silahlı gruplar başta bir kaç noktada ilerleme sağlarken, ordunun karşı saldırı başlatmasıyla birlikte muhalifler stratejik noktalara ulaşamadan püskürtüldü.