"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Saturday, October 04, 2014

Türk Selefi Türkiye'ye gönderiliyor: IŞİD'i onaylayan birinin burada işi ne?- Radikal


KÖLN - Radikal İslamcı eğilimi olanlara karşı tutumunu sertleştiren Almanya , 22 yaşındaki Selefi Erhan A. adlı Türk'ü sınırdışı ediyor. Kempten Yerel Mahkemesi, sınırdışı edilmesi için Erhan A.'yı tutukladı. Mühldorf Cezaevi'nde tutulan Erhan A.'nın yaklaşık bir buçuk yıldır polis takibinde olduğu bildirildi. Daha önce Türk pasaportuna el konulan ve Almanya dışına çıkması yasaklanan Erhan A. haftada iki gün, yaşadığı Kempten kentinde karakola giderek imza veriyordu. 

TEK YOL ANAVATANINA GÖNDERMEK 
Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann (CSU), bir yaşından beri Almanya'da yaşayan Selefi Erhan A.'yı Almanya'nın güvenliği için büyük bir tehlike olarak nitelendirdi. Kempten Üniversitesi'nde Ekonomi ve Bilgisayar Bilimleri eğitimi gören Erhan A.'nın Türk güvenlik güçlerine teslim edileceğini belirten İçişleri Bakanı Herrmann, "Onu anavatanına göndermekten başka yol yok. IŞİD'in mezalimlerini onaylayan, gazetecilerin kafasının kesilmesini haklı bulan ve İslami usullere göre yaşamayan ailesini öldürebilecek biri, bizim burada ne arıyor?" dedi.