"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Saturday, January 21, 2012

Suriyeli muhalif askerler Hatay’da gizli bir kampta- Milliyet


TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Mülteciler, Sığınmacılar ve Yasadışı Göçmenler Alt Komisyonu, Suriyeli sığınmacıların kamplarında inceleme yaparken yerel mülki amirler, Esad rejimine muhalif 131 asker ve aileleri için Hatay’da özel bir kamp kurulduğunu açıkladı.

Komisyon üyesi CHP Hatay vekili Refik Eryılmaz basına kapalı görüşmede “Suriyeli ordu mensubu ve polis sığınmacıların ayrı bir kampta tutulduğu ve gerilla eğitimi gördükleri” iddialarını gündeme getirdi.

Yerel mülki amirlerin “Suriye ordusundan kaçan askerlerin barındırıldığı Apaydın köyünde bir kamp var” dediği öğrenildi. Eryılmaz, yerel mülki amirlerin rejim muhalifi askerlerin ‘güvenlik gerekçesiyle’ ayrı tutulduklarını söylediğini aktardı. Eryılmaz, ancak bu kamplarda Suriyeli muhalif askerlere eğitim verilip verilmediği konusunda herhangi bir bilgi aktarılmadığını dile getirdi. 

http://dunya.milliyet.com.tr/suriyeli-muhalif-askerler-hatay-da-gizli-bir-kampta/dunya/dunyadetay/21.01.2012/1491738/default.htm?ref=OtherNews