"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Sunday, January 29, 2012

Türkiye İran İlişkilerinde Başlayan Yeni Dönem (Serdar Erdurmaz- TURKSAM)

Türkiye İran ilişkilerinde Suriye’de gelişen ayaklanmalarda farklı dinamikleri desteklemeleri nedeniyle ortaya çıkan gerginliğin son zamanda yapılan karşılıklı ziyaretler ile yumuşama sürecine girilerek, ilişkilerde yeni bir dönemin başladığının işaretlerini almaktayız.
Ocak ayının ilk haftasında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun İran’a yapmış olduğu sürpriz ziyaretin hemen arkasından 3 gün sonra, İran Meclis Başkanı Alil Aricani bir ziyaret gerçekleştirmiştir. Bunun ardından, 18 Ocak tarihinde İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı’na katılmak üzere toplantıdan önce Türkiye’ye gelerek üst düzey temaslarda bulunmuştur. Bu kısa süreli yoğun ziyaretler yumağı ister istemez ilişkilerde yeni bir dönemi başlatmak ve yön vermek için özellikle İran’ın farklı bir yaklaşımla iradesini ortaya koyduğu intibaını vermektedir...

http://www.turksam.org/tr/a2585.html