"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, January 24, 2012

Sınır Bölgelerindeki Türkiye Vatandaşları Dert Yanıyor- SANA Türkçe


ANKARA – Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhuriyet Halk Partisi Merkezinde Suriye ile sınır bölgelerinde durumları incelemek amacıyla oluşturulan komisyonların üyeleri; Suriye’nin emperyalist bir komploya maruz kaldığını ve Türkiye’nin Suriye’yi hedef alan silahlıları ağırlayarak bu komploda bir taraf teşkil etmiş olduğunu belirttiler.

Komisyon üyeleri; Türkiye’de Suriye’ye sınır bölgelerde yaşayan halkın, Recep Tayip Erdoğan hükümetinin iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulmasına yol açan tutumları nedeniyle yaşamaya başladıkları sıkıntılardan şikayet ettiklerine dikkat çektiler.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinin Türkiye’de Suriye’ye sınır bölgelerinden biri olan Antakya’da ekonomik ve sosyal durumları incelemekle görevlendirdiği Komisyon Başkanı Sena Kaleli; komisyonun birçok vatandaşın yanı sıra sendika, dernek ve meslek odaları gibi toplumsal örgüt temsilcisiyle görüştüğüne işaret ederek herkesin Suriye ile Türkiye arasında yaşanan gerginlikler nedeniyle yaşanmaya başlayan ekonomik sıkıntılardan şikayetçi olduğunu beyan etti.
İki ülke arasındaki ilişkilerin gerginleşmeye başlamasının Recep Tayip Erdoğan Hükümetinin Suriye’de yaşanan olaylarla ilgili aldığı tutumdan kaynaklandığını belirten Kaleli; yüzlerce şirket ve vatandaşın Suriye ile ticari hareketliliğin durması sonucu iflas ettiğini vurguladı.

Antakya’da ve diğer sınır bölgelerinde yaşayan Türkiye vatandaşlarının; bu bölgelerde bulunan kamplardaki Suriyelilerin; Türkiye vatandaşlarına saldırma, hırsızlık yapma ve bölgede farklı mezhepler arasında provokasyon yapma faaliyetlerinde bulunmalarından dert yandıklarını ifade eden Kaleli; vatandaşların; bütün bu faaliyetlerinde Suriyelilerin Türk güvenlik mensupları tarafından korunmalarından şikayetçi olduklarını vurguladı.

Kaleli; hükümetin “Suriyeli Göçmenler” ismini verdiği bu Suriyelilerin Türkiye Büyük Millet Meclisi Komisyonu üyelerinden birine de saldırdığını sözlerine ekledi.

Bununla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisinde bulunan bütün partilerden temsilcilerin katılımıyla oluşturulan bir diğer komisyon da birkaç gün önce aynı bölgelerde incelemelerde bulunmuş bu bölgelerde bulunan Suriyeli Göçmenler kamplarını ziyaret etmişti.

TBMM komisyonu üyelerinden Milletvekili Refik Eryılmaz; Suriye’den kaçan ve silahlıları kucaklama ve ağırlayan Türkiye’nin koşuluyla Suriye’yi hedef alan komploda bir taraf teşkil ettiğine açıkladı.

http://www.sana.sy/tur/237/2012/01/24/396152.htm