"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, January 14, 2014

Suriye’den Suudi Arabistan’a suçlama- Rusya'nın Sesi

Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Rusya’nın Sesi Radyosu’na verdiği röportajda, Şam tarafından Suudi Arabistan Hükümeti’ne yapılmış olan suçlamanın detayları hakkında bilgi verdi.

Suudi Arabistan Hükümeti’nin Suriye topraklarında faaliyet gösteren terör örgütlerine destek vermekle suçlandığı resmi şikâyet mektubu,Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar Caferi tarafından BM Güvenlik Konseyi’ne ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’a gönderildi.

Suriyeli Diplomat ile iletişime geçen Rusya’nın Sesi Radyosu muhabiri, Caferi’den mevcut durum hakkında yorumlarını paylaşmasını rica etti:

Sayın Caferi, ilgili mercilere göndermiş olduğunuz mektuplarda, Suudi Arabistan’ı Suriye’de faaliyet gösteren El Kaide’ye destek vermekle suçladınız. Şam Hükümeti, benzer notaları şimdiye kadar pek çok kez verdi. Mektuplarınızda vurgulamış olduğunuz somut gerekçe ve olguları bizimle paylaşır mısınız?

- Üç yıldır savaş koşullarında yaşamaktayız ve gerek BM Güvenlik Komisyonu, gerekse BM’nin Terörle Mücadele Komisyonu zemininde terör ve aşırılık hareketleri meselesini defalarca kez gündeme taşıdık. Suriye’nin ulusal egemenliğine ve kendi içişlerine devamlı olarak yapılan kesintisiz dış müdahaleye dikkat çekmek adına uluslararası organizasyonlara pek çok başvuru yaptık. Söz konusu dış müdahaleler, sadece teröristlerin finanse edilmesini değil, aynı zamanda bunların eğitilmesi, silahlandırılması ve Suriye topraklarına gönderilmesi faaliyetlerini de kapsamaktadır. Suriye’de etkisiz hale getirilen teröristlerin isimlerinin ve vatandaşlık bilgilerinin bulunduğu birçok resmi bilgilendirme notunu Güvenlik Konseyi’ne ilettik. Özellikle son olarak göndermiş olduğumuz mektupta, Suriye’de savaşan yüzlerce Suudi Arabistan vatandaşı paralı askerin kimlik bilgilerini de paylaştık ve bunun kanıtlarını da gösterdik.