"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Friday, January 31, 2014

Zevahiri’den sonra Ebu Katade'den de çağrı- Al-Jazeera Turk

Ürdünlü Selefi lider Ebu Katade, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyelerine Suriye'den çıkma ve liderlerine karşı gelme çağrısı yaptı.


Perşembe günü, Ürdün Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde “terörist gruplarla bağlantılı olmak” suçlamasıyla görülen duruşmasından sonra gazetecilere konuşan Ebu Katade, Suriye'nin kuzeyinde muhalif gruplarla çatışan IŞİD’i uyardı.
Katade IŞİD'in çatıştığı gruplarla uzlaşmak için koyduğu şartların, Suriye’deki eksen kayması, sapma ve dibe batmayı daha da arttıracağını, 'Allah'ın onların cihatlarını asla mübarek kılmayacağını' söyledi. 
Selefi lider, IŞİD’e yönelik konuşmasının devamında “Suriye’den çıkmanız ve liderlerinize itaat etmemeniz üzerinize vacip olmuştur, sizden her kim onlarla kalırsa günahkâr olacaktır” dedi.
http://aljazeera.com.tr/haber/zevahiriden-sonra-ebu-katadeden-de-cagri