"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, December 31, 2014

Mısır’dan Suriye önerisi- Al-Jazeera Turk

Cumhurbaşkanı Sisi, devlete ait Ahram, Ahbar ve Cumhuriyye gazetelerinin genel yayın yönetmenlerine verdiği ortak röportajın yayımlanan ikinci bölümünde, Suriye krizine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Mısır'ın ağırlığının ve konumunun taraflara ülkesinin rolünü kabul etmelerini sağladığını vurgulayan Sisi, "Muhalefet ve rejimin temsilcilerini diyalog için Kahire'ye davet etme konusunu değerlendiriyoruz. Krizin tüm tarafları, muhalefet olsun rejim olsun rızaları var. Bu nedenle elimizde gerçek bir fırsat var" dedi.
Sisi, "Mısır'ın, Suriye krizinin çözümü için şu anda geliştirmekte olduğu bir çözüm girişimi bulunuyor. Girişimin maddeleri arasında Suriyeli 100 yöneticinin bulunacağı ulusal meclis kurulması ve teknokrat hükümet oluşturulması yer alıyor" ifadelerini kullandı.