"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, June 22, 2015

PYD’ye ‘üst akıl’ icat eden Ankara’nın ‘mefluç aklı’ (Alptekin Dursunoğlu- YDH)

Ankara’nın son bir yılda Suriye’nin Kürt bölgelerinde yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamaları üç vurgu içeriyor: ‘Kaygı’, ‘sitem’ ve ‘meydan okuma’.

Halbuki Şam yönetiminin haftalar içerisinde düşmesinin beklendiği 2012’de Ankara’dan Suriye’nin Kürt bölgeleri konusunda yapılan açıklamalarda "Suriye'nin geleceğini belirleyen en temel aktör şu anda Türkiye'dir" vurgusuyla bir ‘özgüven’ hakimdi.

2012’de dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun dilinden ‘Suriye Kürdistan’ı’ çağrışımı yapan ‘Kuzey Suriye’ ifadesini ‘psikolojik harekat’ olarak niteleyen Ankara, son bir yıldır aynı olguyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dilinden bir kaygı kaynağı olarak ortaya koyuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen yıl Kobani, şimdi de Tel Ebyad’la ilgili açıklamalarında,kaygısının merkezine PYD’yi, siteminin merkezine ise Suriye savaşındaki baş müttefiki ABD’yi koydu.