"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, June 23, 2015

Türkmenler: YPG koalisyon uçaklarıyla korkutuyor- Al-Jazeera Turk

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Suriye'nin sınır kasabası Tel Abyad'ın 20 kilometre güneyinde bulunan Hammam Turkman bölgesindeki Türkmen nüfusun, “Koalisyon uçakları burayı bombalayacak. Bugün öğleye kadar bölgeyi boşaltın” iddiaları ile korkutularak göçe zorlandığını savundu.
Al Jazeera Türk’e konuşan Mustafa, "YPG, bölgedeki demografik yapıyı değiştirmek için her türlü yöntemi kullanıyor. Şimdi de Türkmen nüfus üzerinde psikolojik baskı uygulayarak onları göçe zorluyorlar. Soydaşlarımızı bombardıman iddialarına inanmamaları ve yerlerini terk etmemeleri konusunda uyardık. Ancak herkese ulaşamıyoruz” dedi.
Mustafa, medyada yer alan ve Suriye Türkmen Meclisi’nin Rakka temsilcisi Ekrem Dede’nin, “Türkmenler PYD’nin kuracağı yerel yönetime katılacak” şeklindeki haberleri yalanladı; "Dede’yi aradım. Sözlerinin çarpıtıldığını savunuyor. Zaten kimsenin Suriye Türkmen Meclisi adına açıklama yapma hakkı yoktur. Biz Türkmen Meclisi olarak YPG’yi terör örgütü olarak görüyoruz ve teröristlerle anlaşmamız söz konusu değildir” diye konuştu.