"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, September 30, 2015

ABD Savunma Bakanı Carter Rusya'nın hava saldırılarını değerlendirdi- AA

ABD Savunma Bakanı Carter, Rusya'nın, Suriye'de muhtemelen DAEŞ güçlerinin bulunmadığı alanlara hava saldırısı yapmış göründüğünü söyledi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Rusya'nın Suriye'de muhtemelen DAEŞ güçlerinin bulunmadığı alanlara hava saldırısı yapmış göründüğünü söyledi.
Carter, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında Rusya'nın Suriye'de başlattığı hava operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Rusya'nın bir taraftan DAEŞ'e karşı savaşma diğer taraftan da Esed rejimini destekleme niyeti ortaya koyduğunu belirten Carter, "DAEŞ'e karşı savaşırken diğer yandan da buna paralel olarak siyasi değişim için gayret göstermemek, sadece Suriye'de iç savaşı daha da tırmandırma riskini doğurur ve beraberinde de Moskova'nın kaygı duyduğunu iddia ettiği aşırıcılığı ve istikrarsızlığı getirir. Dolayısıyla bu yaklaşım, daha önce söylediğim gibi, ateşin üzerine benzin dökmekle eşdeğerdir" dedi. 
Bakan Carter, bir gazetecinin "(Rusların) Hava saldırılarının DAEŞ militanlarının bulunmadığı bir bölgede düzenlendiğini mi düşünüyorsunuz?" sorusunu, "Bilgiyi doğrulama konusunda dikkatli olmak isterim, ama öyle görünüyor ki, bunlar (hava saldırıları) muhtemelen DAEŞ güçlerinin bulunmadığı bölgelerde oldu" şeklinde yanıtladı.