"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, September 28, 2015

Obama: ABD, Suriye konusunda Rusya ve İran'la çalışmaya hazır- Sputnik News

BM Genel Kurulu'nun 70. dönem toplantılarında konuşan ABD Başkanı Obama Rusya'yı tecrit etmek istemediklerini belirtip Moskova'nın dünya düzeninde adil biçimde yer almasını istediklerini ifade etti. "Rusya'yı tecrit etmek istemiyoruz. Bize güçlü bir Rusya gerekli" diyen Obama, Suriye konusunda Rusya ve İran'la çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Obama Rusya'ya Ukrayna krizi yüzünden uyguladıkları yaptırımların, 'Soğuk Savaş dönemine geri dönmek istedikleri' anlamına gelmediğini belirtti.
''Uluslararası düzene bağlılığımız Suriye'de olduğu kadar hiçbir yerde sınanmadı'' diyen Obama, ABD'nin Suriye krizinin çözümü için her ülkeyle işbirliği yapabileceğini belirtip Rusya ve İran'ın adını da ayrıca andı.
Suriye ve Irak'taki krizlerin çözümü için herkesin güç bir yapması gerektiğini belirten Obama, ''Eğer birlikte daha etkili bir biçimde çalışamazsak, bunun sonuçlarına katlanırız. ABD dünyadaki problemleri tek başına çözemez'' ifadelerini kullandı.
'ESAD, ÇOCUKLARI ÖLDÜREN BİR TİRAN'
Konuşmasında Suriye'deki iç savaşa da değinen Obama, 'çocukları öldüren bir tiran' olarak tanımladığı Suriye lideri Beşar Esad'ı destekleyen ülkeleri de kınadığını ifade etti.