"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, September 16, 2015

Esad: Türkiye, IŞİD ve El Nusra'yı destekliyor- BBC Türkçe

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rus medyasına yaptığı açıklamada Türkiye'yi 'IŞİD ve El Nusra'yı desteklemekle' suçlayıp yabancı ülkelerin baskısıyla iktidarı terk etmeyeceğini, kararı Suriye halkının vereceğini ifade etti.
Rossiya 24 televizyon kanalına konuşan Esad, "Eğer Avrupalılar mültecilerin kaderi hakkında kaygılılarsa teröristlere desteği durdurmalılar" dedi.
Esad, "Terörle mücadele konusunda, ülkenin kuzeyinde Türkiye sınırında 'IŞİD'den arındırılmış bölge' oluşturulması fikrine nasıl bakıyorsunuz? Batı ile El Nusra Cephesi ve diğer aşırı gruplar arasındaki dolaylı işbirliği hakkında ne dersiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:
"Türkiye ile sınırın terörizmden arındırılması, terörizme diğer bölgelerde izin verilmesi anlamına gelir. Bu kabul edilemez. Terörizm her yerde yok edilmelidir. 30 yıldır terörle mücadele için uluslararası koalisyon oluşturulması çağrısında bulunuyoruz."