"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Sunday, September 27, 2015

El Nusra ile YPG arasında Halep'te şiddetli çatışma- Sputnik News

Suriye'nin Halep kentinde Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile aralarında El Kaide'nin Suriye kolu olan El Nusra Cephesi'nin de yer aldığı sekiz silahlı örgüt arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalarda ölü ve yaralılar var.

Edinilen bilgilere göre, El Nusra Cephesi, Ahrar'u Şam örgütü ve Şam Cephesi'nin de içinde yer aldığı sekiz ayrı örgüt ile YPG arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Muhalif sekiz örgüt, YPG'nin elinde bulunan Halep'in kuzeydoğu bölgesindeki Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahallesine havan toplarıyla saldırdı.
Havan toplarının bir sivil yerleşim yerine isabet etmesi sonucunda dört kişi öldü ve 16 kişi de yaralandı. YPG güçleri de muhaliflerin kullandığı Halep — Kastilo yoluna havan topları ve roketatarlarla saldırı düzenledi. Saldırı sonucu üç kişi öldü, sekiz kişi yaralandı. Saldırı sırasında yoldaki bazı araçlar da yandı.