"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, August 10, 2016

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Rusya ile Suriye konusunda üçlü mekanizma kuruyoruz- Anadolu Ajansı

Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇavuşoğluAnadolu Ajansı (AA) Editör Masası toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyareti hakkında Çavuşoğlu, Rusya ile "Suriye konusunda daha önce aramızda değişik mekanizmalar vardı. Askerler arasında, dışişleri bakanlıkları arasında ve istihbarat arasında. Şimdi üçlü bir mekanizma kuruyoruz. Bu akşam St. Petersburg'a gidiyorlar, mevkidaşlarıyla görüşüyorlar. MİT müsteşarımız ile bizim bakanlıktan ve Silahlı Kuvvetlerden bir askerimiz gidecek. Daha sonra bunu daha üst düzey, dışişleri bakanlarının da katıldığı düzeyde gerçekleştireceğiz." dedi. 
Bakan Çavuşoğlu, Rusya ile Suriye konusunda ateşkes, insani yardım ve siyasi çözüm konusunda aşağı yukarı aynı düşündüklerini belirterek, şöyle devam etti: 
"Ateşkesin nasıl sağlanacağı konusunda farklı düşünceler olabilir. Biz özellikle sivillerin zarar gördüğü saldırıları istemiyoruz. Terör örgütlerinin dışındaki ılımlı muhalefete de saldırı yapılmasını uygun görmüyoruz. Halep'in kuşatılmasını da uygun görmüyoruz."