"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, August 25, 2016

Kerry: PYD, Fırat’ın doğusuna çekiliyor- Sputnik News

Türk Dışişleri kaynaklarının verdiği bilgiye göre, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sabah saatlerinde bir telefon görüşmesi yaptı. Kerry'den gelen talep üzerine gerçekleştirilen görüşmede Suriye’de çatışmaların durdurulması ve kalıcı ateşkesin sağlanması başta olmak üzere Suriye’nin geleceğine yönelik çabalar ele alınırken Cerablus operasyonu hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu ve bu konuda iki ülke arasındaki işbirliğinin devam etmesi konusundaki mutabakatın altı çizildi. 


Görüşmede, PYD/YPG güçlerinin Fırat’ın batısına geçmemeleri konusu da gündeme geldiği ifade edilirken Kerry’nin, “PYD/YPG güçlerinin Fırat’ın doğusuna çekilmekte olduklarını vurguladığı” bildirildi. Görüşmede ayrıca, Irak ve Suriye’de IŞİD ile mücadelenin işbirliği içinde sürdürüleceği hususunun da vurgulandığı ifade edildi.