"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Saturday, August 20, 2016

Haseke’de gerginlik sürüyor-YDH

YDH- Lübnan’da yayımlanan el-Ahbar gazetesi, YPG’ye bağlı asayiş güçleri ile Suriye ordusu arasında Haseke’nin çeşitli bölgelerinde yaşanan çatışmaların dördüncü gününde de sürdüğünü bildirdi.

Suriye Ulusal Savunma Güçleri ile YPG arasında daha önce yaşanan çatışmalar yapılan arabuluculuk girişimleri ile durdurulmuştu; ancak dün ilk defa Suriye savaş uçakları Seyaha okulu, Sabbağ kavşağı, Merşu, Panorama ve Tel Hacer bölgelerindeki YPG ve Asayiş mevzilerini bombaladı.

Suriye ordusu dün yaşanan çatışmaların ardından yazılı bir açıklama yaparak her türlü saldırıya cevap verileceğini açıkladı.

Suriye ordusu, asayiş güçlerinden “PKK’nın kolu” olarak bahseden açıklamasında “PKK’nın askeri kolunun Haseke kentini kuşatarak burayı bombalaması ve Suriye ordusu mevzilerine saldırması tehlikeli bir adımdır” ifadesine yer verildi.

Asayiş güçlerinin saldırısı sonucu sivillerin hayatını kaybettiğinin belirtildiği açıklamada Asayiş güçlerinin durumun kontrol altına alınması ve ve kentte istikrar sağlanması yönünde hareket etmediği belirtildi ve Suriye ordusunun da buna karşılık “uygun bir cevap verdiği” ifade edildi.