"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Saturday, November 18, 2017

Lübnan Başbakanı Hariri Fransa'da- BBC Türkçe

4 Kasım günü Suudi Arabista ziyareti sırasında Lübnan'da can güvenliğinden endişe ettiği için görevinden istifa ettiğini açıklayan Başbakan Saad Hariri, Fransa'ya gitti.
Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve ailesi Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'ın daveti üzerine Paris'e gitti.
Hariri, Elysee Sarayı'nda Macron tarafından karşılandı.
Macron Birleşmiş Milletler İlkim Konferansı için bulunduğu Almanya'nın Bonn kentinde yaptığı açıklamada bunun bir 'siyasi sığınma' olmadığını söylemişti.
Macron ile görüşmesi sonrası bir açıklama yapan Hariri önümüzdeki günlerde Lübnan'a döneceğini beliritp, "Bağımszlık kutlamalarına katılacağım ve Cumhurbaşkanı Michel Aoun ile görüştükten sonra pozisyonumu açıklayacağım" dedi.
'Çözüm sürecinin başlangıcı'
Suudi Arabistan ve Lübnan çifte vatandaşlığı bulunan Hariri'nin istifası, Sünni Suudi Arabistan ile Lübnan'da Hizbullah'ı destekleyen Şii İran arasındaki bölgesel güç mücadelesinin kritik bir konumda bulunan Lübnan üzerinden şiddetlenmeye başlaması olarak yorumlanmıştı.
Lübnan Cumhurbaşkan Michel Aoun, Suudi Arabistan'ı Hariri'nin ülkeden ayrılmasına izin vermemekle suçlamış, Suudi yönetimine Lübnan başbakanının Riyad'da 'rehin tutulduğu' suçlamasını yöneltmişti.
Suudi Arabistan ise iddiaları reddetti.