"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Friday, November 24, 2017

Şaban Pekin’de Temaslarını Sürdürüyor- SANA

PEKİN – Cumhurbaşkanlığı Siyasi ve Basın Danışmanı Büseyna Şaban Çin Halk Cumhuriyeti dışişleri bakanlığının resmi daveti üzerine Pekin’e bulunduğu iş ziyaretinde Dışişleri Bakanı Wang Yi ile bir araya geldi.
Wang görüşmenin başlangıcında Şi Cinping’in yeniden parti genel sekreteri ve devlet başkanlığına seçilmesinden dolayı kutlama mesajı gönderen Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad’a şükranlarını ifade etti.
Suriye’nin maruz kaldığı uluslar arası savaşa işaret eden Wang; Cumhurbaşkanı el Esad’ın oldukça karmaşık uluslar arası ve dahili koşullar içinde Suriye ve halkının güvenlik ve onurunu korumak için harcadığı üstün çabaların takdire şayan olduğunu belirtti.
Şaban ise görüşmede Suriye’nin, Çin Başkanı Şİ’nin öne sürdüğü vizyona ilgi duyduğuna dikkat çekerken, bu vizyonun tüm insanlığı savaş ve anlaşmazlıklardan kurtarabileceğini ifade etti.
Aynı Yol ve Aynı Kemer girişimi konusunda ise Şaban; bunun sadece ekonomik bir proje sayılmadığını, aynı zamanda insanlığa hizmet eden kültürel, insani ve ideolojik bir proje olmasıyla Suriye’nin desteğini kaydetti.
Wang ülkesinin bundan duyduğu memnuniyete işaret ederken, İpek Yolunun önemli bir devleti olan Suriye’nin sahip olduğu kilit rol ve konuma dikkat çekti.