"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Friday, November 24, 2017

Putin ve Lavrov’un Gündeminde Suriye Var- SANA

MOSKOVA – Rusya Başkanlık Sarayı Kremlinin sözcüsü Dmitri Peskov Rusya Başkanı Vladimir Putin’in Rus Milli Güvenlik Konseyi daimi üyeleriyle bir araya gelerek Soçi’de İran ve Türkiye başkanları ile düzenlediği üçlü zirve sonuçları ışığında Suriye’deki krizin siyasi çözüm ufuklarını görüştüğünü ilan etti.
Rus Haber Ajansı Sputnik’in aktardığı açıklamalarında Peskov; toplantıda, Putin’in bu hafta yabancı konuklarla temasları ve telefon görüşmeleri dahil bulunduğu tüm uluslar arası görüşmeler ışığında ayrıntılı olarak görüş alış verişi yapıldığını aktardı.
Peskov toplantıda Soçi’de üçlü zirve sonuçları dikkate alınarak Suriye’deki krizin siyasi çözümüne ilişkin meselelere odaklanıldığını belirtti.
Lavrov: Soçi’de Yapılacak Konferans Kapsamlı Diyalogun Girişi Olabilir
Diğer yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov; Soçi’de yapılması beklenen Suriyeliler arası diyalog konferansının, Suriyeliler arasında kapsamlı ve önkoşulsuz bir diyalogun kapısını oluşturabileceğini belirtti.
BM’nin Suriye özel temsilcisi Staffan de Mistura ile bugün Moskova’da temasları sırasında Lavrov; Rusya, İran ve Türkiye arasındaki işbirliğinin Suriye’de gerilimi azaltma bölgeleri anlaşmalarının yapılması, ülke genelinde çatışmaların durdurulup durumların düzelmesi ve Suriyeliler arasında diyalogun başlamasına katkı sağladığını ifade etti.
Lavrov BMGK kararları kapsamında ve BM gözetimi altında Suriyeliler arasında diyalogun ilerletilmesi yönünde çabaların devam edeceğini söyledi.