"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, September 03, 2018

Suriye'de 4 ayda 300 cihatçı komutan öldürüldü- Sputnik News

Suriye'nin İdlib kentinin güneyindeki Nahlaya kasabasında Ahrar'uş Şam örgütünün iki komutanına suikast düzenlendi. Her iki cihatçı komutan öldürülürken, son 4 ayda Suriye'nin kuzeyinde cihatçı örgütlerden 300 komutan ve savaşçı suikast sonucu öldürüldü.

ÖSO kaynaklarından edinilen bilgilere göre, operasyon başlaması beklenilen İdlib kentinde cihatçı örgütlerin komutanlarına yönelik düzenlenen suikastlar devam ediyor.
El Kaide yöneticileri tarafından Suriye'de kurulan Ahrar'uş Şam örgütünün iki üst düzey komutanı Ebu Wassef El Askari ve Abu Maria El Idari, İdlib kentine bağlı Nahlaya kasabasında kaçırıldıktan sonra boş bir arazide henüz kimliği belli olmayan kişiler tarafından öldürüldüler. Komutanların cesetleri ise boş bir arazide bulundu. Öldürülen iki cihatçı komutan, geçtiğimiz aylarda Suriye Ordusunun Doğu Guta bölgesini ele geçirmesinin ardından İdlib kırsalına kaçmak zorunda kalmışlardı. 
İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Heyet Tahrir Eş Şam, Ceyşul İzze, Ahrar'uş Şam ve Zengi gibi çeşitli gruplardan 205 savaşçının öldürülmesini belgeledi.
Suriye'de son 4 ayda ÖSO ve cihatçı gruplardan toplamda 300 komutan suikast sonucu öldürülürken, en çok öldürülenler ise El Nusra'nın öncülük ettiği Heyeti Tahriri Şam örgütünden oldu. Son 4 ayda HTŞ'nin 73 komutanı suikast sonucu öldürüldü.