"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Saturday, December 15, 2012

Akrab’da neler oldu?- Sol Haber

Üç gün önce Suriye’deki Akrab köyünde gerçekleştirildiği söylenen Alevi katliamının ardından, suçu Suriye ordusuna yüklemeye çalışan ‘muhalifleri’ yalanlayan gelişmeler yaşanıyor.
 
11 Aralık günü Suriye’de Hama’ya bağlı Akrab köyünde bir Alevi katliamı yaşandığı bilgisi medyada yer almaya başlamıştı. Dünyada ve Türkiye’de anaakım medya tarafından doğruluğu sorgulanmaksızın, yalnızca “muhaliflere” dayandırılarak yapılan bir örnek haberlerde, “Esad’ın kendi mezhebinden olanları öldürdüğü” propagandasına alet olunmuş ve katliamı Suriye ordusunun gerçekleştirdiği ileri sürülmüştü.
 
Aslında “muhaliflerin” açıklamalarından bile, ortada eğer bir katliam varsa bunun sorumlusunun Suriye ordusu olduğu iddiasındaki çelişkiler anlaşılabiliyordu. soL’da da yer verilen haberde, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden Rami Abdül Rahman, katliamın “Hula’nın intikamı” olarak görülebileceğini ima ediyordu.
 
Muhalifler Akrab’da
Konuyla ilgili şüphelerini dile getirenlerden birisi de, Esad yönetimine herhangi bir sempati beslemeyen ve “Öfkeli Arap” bloguyla adından söz ettiren Esad Ebu Halil oldu.
 
Halil, “bir yoldaş bunu bana gönderdi” dediği bir mesajı yayınladı. Mesajda, muhalefet yanlılarının internetteki Akrab sayfasında yazanlar anlatıldı. Buna göre, kendilerine “Özgür Sünni Ordusu” adını veren silahlı bir grup, Akrab’a saldırarak burayı “dağ maymunlarından” temizleyeceklerini söylüyordu. “Dağ maymunları” bu silahlı çetenin Alevilere verdiği isim. Daha sonra köye saldıran bu çete, köyü ele geçirerek Alevileri katletti.
 
Halil’e mesaj ileten yoldaşı, muhaliflerin Akrab’da yaşananlarla ilgili peş peşe iki argüman öne sürdüklerinin altını çizdi. Birincisi, Suriye ordusunun köyü bombardımana tutarak Alevileri öldürdüğü teziydi. İkincisi ise, muhaliflerin köyü ele geçirmeleri üzerine bir kısım Alevinin diğer Alevileri öldürmeye başlamasıydı.

http://haber.sol.org.tr/dunyadan/akrabda-neler-oldu-haberi-64289