"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Saturday, December 15, 2012

İnsani Kriz Politik Önyargı ve Teröristlere Destekle Çözümlenemez- SANA Türkçe


NEW YORK – BM Genel Kurulu dün BM’nin olağanüstü hal ve afetlerde sunduğu insani ve ekonomik yardımların koordine edilmesine ilişkin 70. Bendinin tartışıldığı bir oturum düzenledi.
 
Suriye’nin BM daimi temsilcisi Beşşar el-Caferi, oturumda okuduğu bildiride, Suriye’nin kanadığını ve halkının bu kanamanın ilk kurban olduğunu söyleyerek “şu an sizinle konuşurken Suriye’de ya bir patlama oluyor ya bir şehit son yolculuğuna uğurlanıyor ya bir yaralı yatağında inliyor ya da bir aile evinden yurdundan ediliyordur” dedi.
 
Şam’ın Katana bölgesinde bir ilkokulun önünde meydana gelen patlamaya işaret eden Caferi, patlamada onlarca çocuğun şehit olduğunu, daha öncesinde de masum insanların canına mal olan 8 patlama olduğuna dikkat çekti.
 
Caferi, bu vahşi terör eylemlerinin, elektrik enerjisi üretim istasyonlarının sabote edilmesi, yakıt depoları ve tahıl silolarının çalınmasının vatandaşların hayatı üzerinde yarattığı olumsuz etkiye dikkat çekerek Suriye’nin olağanüstü durumlardan zarar gören vatandaşlara insani yardımların sunulmasını hedefleyen çabaların koordine edilmesinin önemine inandığını ifade etti.