"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Saturday, December 15, 2012

Terörle Mücadele Operasyonları Tüm Hızıyla Sürüyor- SANA Türkçe


İLLER – Silahlı kuvvetlerimiz bugün de terör gruplarına karşı mücadelesine hız kesmeden devam ederken muhtelif bölgelerde kiralık teröristleri ağır kayıplara uğratıyor.
 
Şam Kırsalında Operasyonlar Başarıyla Sürüyor
Silahlı kuvvetlerimiz Şam kırsalına düşen Hüceyra, el-Ziyabiye ve Şeba bölgelerinde düzenlediği nitelikli operasyonlarda bir çok teröristi ölü ve yaralı olarak ele geçirdi.
 
SANA’ya açıklama yapan yetkili bir kaynak; Hüceyra el-Beled’te düzenlenen operasyonlarda ölen bazı teröristlerin arasında Vail el-Merzuki ve Cuma el-Sahmani adlı teröristlerin bulunduğunu söyledi.
 
Kaynak; Ziyabiya Bölgesinde aralarında Hasan Celile’nin de bulunduğu 6 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini ve teröristlerin beldenin mahallelerinden birine, yerleşim birimlerini hedef almak amacıyla yerleştirdikleri havan topunu imha ettiklerini ekledi.
 
Şeba Beldesinde ise kahraman silahlı kuvvetlerimiz yol kesen, gasp ve yağmalama eylemlerinde bulunan teröristlere karşı koyarak bir kısmını etkisiz hale getirdi.
 
Öte yandan Şam kırsalına düşen Akriba Beldesinde terör gruplarının sabote ettikleri elektrik şebekelerinin bakım ve onarım çalışmaları bugün başladı.
 
Hain Teröristler Halep’te Ağır Kayıplar Verdiler
Halep ve kırsalında sürdürülen operasyonlar kapsamında ordu birliklerimiz çok sayıda teröristi öldürerek araç ve teçhizatlarını tahrip etti.
 
SANA’ya konuşan resmi bir kaynak, silahlı kuvvetlerimizin el-Hac köprüsü yakınlarında ve el-Leyrmon’da terör yuvaları ve mevzilerini imha ettiğini bildirdi.
 
Kaynak, birliklerimizin, Bustan el-Paşa’da Hazır Giyim Fabrikası yakınlarında bir terör karargâhını yıktığını, Huzur Evi civarında ikisi makineli tüfekle donatılmış 4 aracı tahrip ettiğini, el-Asi ve el-Herem Nakliye Ofisleri yakınlarında terör mevzilerini hedef aldığını ekledi.
 
Silahlı kuvvetlerimizin Maktaa Bekkara yakınlarındaki Meyami kavşağında düzenlediği nitelikli bir operasyonda sözde Tevhid Tugaylarına bağlı bir terör grubunun elebaşı Ebu el-Zeyn lakaplı terörist İzzet el-Şebli grubunun elemanlarıyla birlikte öldürüldü.
 
Diğer yandan resmi bir kaynak SANA muhabirine, Bustan el-Paşa’da Sait Bin Muaz Camisi yakınlarında iki terör grubu arasında çıkan çatışmada iki gruptan birçok teröristin öldüğü ve yaralandığını söyledi.
 
Halep kırsalında bir dizi nitelikli operasyon gerçekleştiren silahlı kuvvetlerimiz, Maarat el-Artik, Baked el-Ades, Hreytan, Halep-İdlib otoyolunda İkarda yakınlarında Endelüs Parkları, Sihir Dünyası, Zeydo Benzin İstasyonu, Han Tuman’da el-Zurbe Tavuk Çiftliği yakınında, Darat Ezza, Handerat ve el-Müslümiye’de terör mevzi ve yuvalarını hedef alarak teröristlerin safında çok sayıda ölü ve yaralı düşürdü.
 
Silahlı kuvvetlerimiz, Henaser’de silah, mühimmat ve terörist taşıyan 6, Tel Rehhal’de de 4 aracı tahrip ederken teröristlerin bir kısmını öldürüp yaraladı.
 
Silahlı kuvvetlerimiz, Perşembe akşamı Kefer Naha’da terör topluluklarına karşı nitelikli operasyonlar düzenleyerek ağır kayıplara uğrattı. Resmi bir kaynak, operasyonda aralarında Suudi Arabistan uyruklu Fehd el-Nümeyri’nin bulunduğu 20 teröristi öldürdüğünü kaydetti.
 
Bu arada Yeni Süryani Bölgesi Ahalisi, Rahman Camisi yakınlarında akşam saatlerinde silahlı kuvvetlerimize ve Halep’in bazı semt ve bölgelerini silahlı terör gruplarından temizleme görevine destek vermek amacıyla bir halk yürüyüşü düzenledi.