"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Friday, December 21, 2012

Halep’te ‘şeriat polisi’ işbaşında!- Sol Haber


Halep kırsalında bazı bölgeleri ele geçiren muhalifler şeriat polisliği yapan ekipler kurdu. Suudi Arabistan’daki din polisi örnek alınarak oluşturulan silahlı ekipler, araba kullanan kadınları durduruyor, namaz vakitlerinde halkı kontrol ediyor.
 
Suriyeli muhalif grupların Halep’e yönelik başlattığı saldırı Suriye ordusu tarafından büyük ölçüde püskürtülmüş durumda. Ancak Halep’in bazı dış mahallelerini ve kırsal bölgelerini ele geçiren muhaliflerin, bazı bölgelerde “din polisliği” yapan ekipler kurduğu kaydediliyor.
 
Daha önce Fransız gazeteci Thierry Meyssan, Halep’te şeriat ilan eden İslamcı çetelerin “Faziletin Tesisi ve İmansızlığın Yasaklanması Komitesi” adı altında bir teşkilat kurduğunu yazmıştı. Meyssan, bu Komite adına yayınlanan bir belgede kadınların araba sürmesinin yasaklandığının, karara uymayanların ise zor kullanılarak cezalandırılacağının ilan edildiğini aktarıyordu. Haberde ayrıca Komitenin Halep halkını namaz vakitlerinde camiye çağırmak ve çağrıya uymayanları cezalandırmak üzere bir de polis gücü oluşturduğu belirtiliyordu.

http://haber.sol.org.tr/dunyadan/halepte-seriat-polisi-isbasinda-haberi-64647