"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, December 05, 2012

Şam muharebesi ÖSO'nun belini kırabilir- Sol Haber

Suriye’deki silahlı çeteler bir süredir eylemlerini Şam kırsalında yoğunlaştırıyor. Es-Sefir gazetesinden Muhammed Ballut, Suriye ordusunun silahlı çeteleri Şam’a çektiğini ve ordunun bu savaşı kazanması halinde muhaliflerin ağır bir darbe alacağını yazdı.
 
Suriye’deki silahlı muhalif gruplar bir süredir saldırılarını Şam çevresinde yoğunlaştırdı. Bugün de Şam kırsalında bir okula saldıran silahlı çeteler, 29 öğrenciyi katletti.
 
Ülkemizde de iktidar yanlısı basının zaman zaman “Şam düşmek üzere” gibi yalan yanlış haberlerine konu olan Şam’ı kuşatma girişimi, muhaliflerin yabancı aktörlerden aldıkları desteğin niteliğindeki bazı değişikliklerin cesaretlendirdiği söylenebilir. Kuşkusuz Batı ve bölgedeki işbirlikçileri, Suriye’deki olayların başlangıcından bu yana silahlı çetelere para, silah ve teçhizat yardımı yapıyor; lojistik desteğin yanı sıra siyasi ve ideolojik destek veriyor. Buna karşın Suriye’de Esad yönetiminin devrilmesi amacıyla Batı ve işbirlikçilerinin desteğini alan İslamcı çeteler, her fırsatta aldıkları desteğin yetersizliğinden, daha fazla silah ve paraya ihtiyaç duyduklarını ilan ediyor. Ancak Batı ve işbirlikçileri, Suriye yönetimini devirme çabası çerçevesinde belirledikleri stratejiye uygun olarak ve siyasi kararlar sonucunda militanlara yaptıkları yardımların içeriğinde değişikliklere gidiyor...

http://haber.sol.org.tr/dunyadan/sam-muharebesi-osonun-belini-kirabilir-haberi-63622