"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, December 13, 2012

Suriye'de Alevi köyüne saldırı!- Milliyet

Yaklaşık 20 aydır rejim muhalifleri ile ordu arasında çatışmaların sürdüğü Suriye'de dün, Alevilere yönelik saldırıların en büyüğü gerçekleştirildi. Hama şehrine bağlı Akrab köyünde patlayan bombalar en az 125 kişinin ölümüne veya yaralanmasına yol açtı.
 
Bombalı saldırıların büyük ihtimalle Suriyeli isyancılar tarafından düzenlendiği ve Alevilere yönelik bir intikam girişimi olduğu tahmin ediliyor.

Reuters haber ajansı toplam ölü ve yaralı sayısının 200 olduğunu bildirirken merkezi İngiltere’de bulunan ve silahlı muhalefete yakınlığıyla bilinen Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) sayının 125 civarında olduğunu açıkladı. BBC ise 300 kişinin ölmüş olabileceğini yazdı.

SOHR Direktörü Rami Abdul Rahman, ölü ya da yaralı sayısı konusunda ellerinde net bir bilgi olmadığını belirterek, “İsyancıların bu saldırının arkasında olup olmadığını bilmiyoruz ancak öyleyse bu Alevileri hedef alan en kapsamlı intikam saldırısı” dedi.

http://dunya.milliyet.com.tr/suriye-de-alevi-koyune-saldiri-/dunya/dunyadetay/12.12.2012/1640757/default.htm