"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, December 26, 2012

Ordu Birlikleri Muhtelif Bölgelerde Terör Hücrelerini Çökertmeye Devam Ediyor- SANA Türkçe


İLLER – Silahlı Kuvvetlerimiz bugün ülkenin muhtelif bölgelerinde terör grupları ve hücrelerini çökertirken teröristleri ağır kayıplara uğratmaya devam ediyor.
 
Şam Kırsalında Bir Çok Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Silahlı kuvvetlerimiz Şam kırsalına düşen Yebrud Kasabasında bir terör karargahını içindeki teröristler, cephane ve teçhizatlarla birlikte etkisiz hale getirdi.
 
Karargahta etkisiz hale getirilen teröristlerin bölgede vatandaşlara ve mülklere karşı saldırılarda bulunduklarını ifade eden yetkili bir kaynak SANA’ya açıklamasında; kentin ortasında bir terör grubunun tüm elemanlarıyla ölü ve yaralı düşürüldüklerini aktardı.
 
Kaynak silahlı kuvvetlerimizin Yebrud – Nebik otoyolu üzerinde saldırgan bir terör grubuyla çatışmaya girdiğini ifade ederek, kiralık saldırganların yine ölü ve yaralı düşürüldüklerini belirtti.
 
Yebrud civarındaki çiftliklerde başka bir terör grubunun silahlı kuvvetlerimiz tarafından kovalandığını söyleyen kaynak; çatışmada bir kısmının kimliği tespit edilen gruptaki tüm teröristlerin etkisiz hale getirildiğini aktardı.
 
Şam kırsalına düşen Dareyya Kasabasında terör gruplarına yönelik operasyonlarını sürdüren silahlı kuvvetlerimiz; çok sayıda teröristi etkisiz hale getirirken bir çok karargahlarını da imha etti.
 
Silahlı kuvvetlerimizin kasabadaki el-Huvlani Camisi yakınlarında teröristlerle çatışmaya girdiğini ifade eden bir kaynak SANA’ya açıklamasında; çatışmada etkisiz hale getirilen bir çok teröristin kimliğinin tespit edildiğini ekledi.
 
Kaynak; silahlı kuvvetlerimizin kasabadaki Rıdvan Hastanesi yakınlarında da teröristlerle çatışmaya girdiğini aktarırken, çok sayıda teröristle birlikte ağır makineli silahlar ve keskin nişancı silahları etkisiz hale getirdiğini belirtti.
 
Şam kırsalında Pazartesi günü teröristleri kovuşturmaya devam eden ordu birliklerimiz, el-Sbine, el-Hüseyniye, Dareyya ve Duma Çiftliklerinde çok sayıda teröristi öldürürken katliam araçlarını imha etti.
 
SANA muhabirine konuşan resmi bir kaynak, birliklerimizin Dareyya kentinde Zeytin bulvarı yakınlarında bir terör grubuyla girdiği çatışmada aralarında Zeyd lakaplı terör grubu elebaşı ve Bilal adlı teröristin bulunduğu birçok teröristi etkisiz hale getirdi. Bir başka birliğimiz, el-Kadem-el-Sbine otoyolu üzerinde silahlı bir terör grubunu kovuşturarak terörist, silah ve mühimmat taşıyan 3 aracı tahrip etti.
 
El-Hüseyniye’de ise ordu birliklerimiz el-Zeyzefun Kafeteryası yakınlarında biri traktöre yüklenen iki havan topunu imha ederken beldedeki silahlı bir terör grubunun elemanlarını ölü ve yaralı düşürdü.