"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, December 13, 2012

Terör Patlamasında Onlarca Sivil Vatandaş Şehit ve Yaralı Düştü- SANA Türkçe


İLLER – Teröristler bu sabah Şam kırsalına düşen Katana Kentinin Ras el-Ayn Bölgesindeki Mikail Seman Okulu önünde büyük miktarda patlayıcı yüklü bir aracı havaya uçurdu.
 
 
   
Bombalı terör eylemi sivil vatandaşların şehit ve yaralı düşmelerine neden olurken, olay yerinde de büyük maddi zararlar meydana geldi.
 
Şehit Halit Sakka Hastanesinden bir kaynak SANA’ya yaptığı açıklamada, terör patlaması sonucunda hastaneye aralarında 7 çocuk ve bir kaç kadının bulunduğu 16 şehit cesedinin kaldırıldığını belirtti.
 
Kaynak hastaneye ayrıca, çoğu çocuk ve kadınlardan oluşan 23 ağır yaralının getirildiğini ve gereken tıbbi müdahalenin yapıldığını ifade etti.
 
Terör patlaması ayrıca, olay yerinde araç, iş yerleri ve yerleşim binalarında büyük maddi zararlara yol açtı.
 
Patlayıcı Yüklü Araçla Yapılan Saldırıda 8 Şehit, 33 Yaralı
Teröristlerin Şam kırsalına düşen Cdeyde el-Fadl Bölgesindeki Mustavsaf (Sağlık Merkezi) Mahallesinde patlayıcı yüklü bir aracı havaya uçurması sonucunda aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu bazı vatandaşlar şehit ve yaralı düştü.
 
Şam’daki Muvasat Hastanesinden açıklama yapan yetkili bir kaynak; Cdeyde el-Fadıl Bölgesindeki yerleşim semtini hedef alan terör patlaması sonucunda hastaneye aralarında 3’ü kadın 8 şehidin getirildiğini söyledi.
 
Kaynak; Hastanedeki acil servisin de bazılarının durumu ağır olmak üzere yine aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu 33 yaralıyı kabul ettiğini ve yaralılara gerekli ilk tıbbi müdahalelerin yapıldığını ifade etti.
 
İçişleri Bakanlığının Önünde Düzenlenen 3 Terör Patlamasında 5 Şehit 23 Yaralı
İçişleri Bakanlığı yayınladığı bildiride, 12-12-2012 Çarşamba günü İçişleri Bakanlığının önünde ikisi birkaç saniyelik farkla el yapımı bomba, üçüncüsü 5 dakika sonra 200 kg patlayıcı yüklü bir araçla düzenlenen 3 terör patlamasında 5 vatandaşın şehit olduğu, 23 sivil ve İçişleri Bakanlığı elemanının yaralandığını açıkladı.