"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, December 13, 2012

İçişleri Bakanlığı Binasının Önünde 3 Terör Patlaması- SANA




İLLER - Şam'ın Kefersusa Bölgesinde İçişleri Bakanlığı'nın dış kapısını hedef alan 3 terör patlaması sonucunda vatandaşlardan şehit düşenler ve yaralananlar oldu.
 
Gelen ilk bilgilere göre; terör patlamalarından birinin patlayıcı yüklü aracın infilak etmesi sonucunda meydana geldi ği ve bakanlık binasında maddi Hasara yol açtığı bildirildi.
 
Teröristler Sivilleri Hedef Aldı
Teröristlerin Şam Kırsalı Ceramana kasabasının Kureyyat Semtinde girişinde yerleştirdikleri iki bomba düzeneği infilak etti. Patlama sonucunda bir sivil vatandaş şehit düştü 4 vatandaşta yaralandı olay yerinde de maddi zararlar meydana geldi.
 
SANA muhabirine açıklama yapan Ceramana hastanesinden bir kaynak, hastaneye şehit vatandaşın cesediyle hafif yaralı 4 vatandaşın getirildiğini, yaralıların tedavilerinin hemen yapıldığını belirtti.
Radi Hastanesinden bir kaynak, hastaneye terör patlaması sonucunda yaralanan bir vatandaşın geldiğini ifade etti.
 
Şam Kırsalı Belediye Konseyi üyesi İyad Bereket, iki terör patlamasının 15 dakika arayla Ceramana İlk Öğretim okulunun yakınlarında meydana geldiğini açıkladı.
 
Kanavat’taki Adalet Sarayı Arkasında Terör Patlaması
Öte yandan Teröristler, Şam’ın Kanavat Semtinde bulunan Adalet Sarayı arkasında park halinde iki araca yerleştirdikleri 2 bomba düzeneği patlattı. Patlama sonucunda birsivil vatandaş yaralandı olay yerinde de maddi zararlar meydana geldi.
 
Emniyet Müdürlüğünden SANA muhabirine açıklama yapan yetkili bir kaynak, teröristlerin bomba düzeneklerinden birini bir araca yerleştirdiklerini diğerini de park halindeki iki aracın arasına yerleştirdiklerini belirtti.
 
Kaynak, terör patlamasının oradan geçmekte olan bir vatandaşın yaralanmasına, olay yerindeki araç ve ticari iş yerlerinde maddi zararların meydana geldiğini ifade etti.
 
Bombalı Araç Hazırlarken Havaya Uçtular
Şam’ın el-Kadem Semtinde silahlı bir terör grubunun bir araca şiddetli patlayıcı yerleştirmeye çalıştığı sırada bombaların elinde patlaması sonucu grubun tüm elemanları ölü ve yaralı düştü.
SANA muhabirine konuşan resmi bir kaynak, patlamanın el-Kadem Semtindeki el-Dehebiye caddesinde el-Dabaa Bulvarında teröristlerin daha sonra başka bir mekânda patlatmak üzere bomba yüklemeye çalışmaları sırasında bombaların ellerinde patlaması sonucu meydana geldiğini bildirdi.