"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Friday, December 21, 2012

Müslüman Muvahhidin Taifesi Akıl Şeyhi Cerbu Vefat Etti- SANA

 

SÜVEYDA - Vakıflar Bakanlığı ve Müslüman Muvahhidin (Dürziler) Taifesi Akıl Şeyhliği, Suriye’deki Akıl şeyhi Şeyh Hüseyin Cerbu’un dün akşam 87 yaşında dermansız bir hastalık sonucunda vefat ettiğini üzüntüyle ilan etti.
 
SANA’ya açıklama yapan Müslüman Muvahhidin Taifesi 1. Akıl Şeyhi Hikmet el- Heceri, vatan evlatları ve Suriye ve Lübnan’daki Müslüman Muvahhidin Cemaatinin Şeyh Hüseyin Cerbu’un vefatıyla hayatını genel çıkarlara adayan, dini, ruhi ve insani mesajını en iyi şekilde sunan cömert ve iman dolu şeyhini kaybettiğini belirtti.
 
El-Heceri, merhumun ulusal tutumları, saygı ve barışa, vatanın güven ve istikrarını sağlayacak birlik ve beraberliğe bağlı kalınması çağrılarıyla tanındığını ifade ederek merhuma Allahtan rahmet diledi.
 
Kendi yönünden merhum Şeyh Hüseyin’in oğlu Nezih Cerbu, merhumun ulusal tutumları ve vatanın muhtelif bileşenleri arasındaki aktif sosyal rolü ile tanındığını belirtti.