"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, September 27, 2011

BBC İngilizce Muhabiri: Suriyeliler Öfkeli- SANA Türkçe



ŞAM – BBC İngilizce kanalının Şam’daki muhabiri Lyse Doucet, Şam’da hayatın normal seyrinde olduğunu ifade ederek, turist sayısında kısmi azalmaya rağmen kalabalığa ve araç trafiğinin yoğunluğuna dikkat çekti.

Şam’dan izlenimlerine yer verdiği raporunda BBC Muhabiri, “Şam’da gezdiğinizde, ortalığın insan kaynadığını hissediyorsunuz. Caddelerde araç yoğunluğu söz konusu. Bu durum dünyanın en eski kenti sayılan Eski Şam Kenti’nde hakim” ifadesini kullandı. Eski Şam’da geçirdiği süre içerisinde eski kentin her zamanki gibi çok güzel olduğuna işaret eden muhabir, göründüğü kadarıyla çok sayıda turist olmadığını belirtti.

Doucet, Şam’da bulunduğu süre boyunca, Suriye’de meydana gelen olayların hakikatinin dünyaya ulaştırılmamasından dolayı öfkesini dile getiren ve Suriye yönetiminin yanında yer aldığını vurgulayan birçok vatandaş ile sohbet etme imkanı bulduğunu kaydederek, Suriye yönetiminin açıkça onaylandığına işaret olarak asılmış birçok Suriye bayrağı ve Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad fotoğrafı gördüğüne dikkat çekti.

Emevi Camisi yakınlarında ikamet eden Şam sakinlerinin hiçbir problem olmadığını vurguladıklarını aktaran BBC Muhabiri, Suriye’de meydana gelen olaylarla ilgili Cezire ve Arabia uydu kanallarının yayınlarından halkın duyduğu memnuniyetsizliğin altını çizdi.

Lyse Doucet, Şam’da karşılaştığı herkesin, “Suriye’nin kapıları herkese açık” vurgusunu yaptığını belirtti.