"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, September 29, 2011

Hain Pusuda Üç Şehit... Çocuğa Ateş Açtılar.. Ya Gösterilere Katılırsın Ya da Ölürsün- SANA Türkçe

HOMS – İDLİB –Silahlı terör örgütlerinin kurduğu pusu sonucu asayişi koruma güçlerinden 3 kişi şehit düştü.

Homs Emniyet Müdürlüğünde yetkili bir kaynak SANA’ya yaptığı açıklamada görevleri başındayken Silahlı terör grubunun saldırısına maruz kalan asayiş güçleri mensupları; Ahmet Haydar, Yaser Derder ve Ahmet Emin’in şehit düştüğünü ifade etti.

Bununla birlikte Homs’un Kseyr semtinin el-Cusiye bölgesinde aldığı kurşun yarasıyla yaşamını yitiren sivil vatandaş Amer Muhammed el-Tarfi’nin cenazesi Homs devlet hastanesine nakledildi.

Sivilleri Kaçırıyor Yaralıyor, Katlediyor Sonra Yollara Atıyorlar

Tıbbi bir kaynak da Ummelamd köyünden Ahmet el-Debcan isimli sivil vatandaşın Homs kentinin Deyrbealba semtinde silahlı terör gruplarının kurşunlarına maruz kalması sonucunda hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

Öte yandan İdlib’in Hanşeyhun sakinlerinden Eczacı Vesim el-Yusuf silahlı terör grubu tarafından kaçırıldıktan birkaç saat sonra silahlı terör grubunun ateşi sonucu ayağından kurşun yarası almış bir şekilde bulundu.

Teröristler Çocuğa Ateş Açtı

Silahlı terör gruplarının İdlib iline bağlı Muarratulnuman kentinin kuzeyinde düşen uluslararası otobanda açtıkları ateş sonucunda Han el-Subul köyünden Muhammed Abdülaziz Dahruc adlı bir çocuk şehit oldu.

Sihay ve plakası olmayan bir araç kullanan silahlı teröristler, ekmek satıcısı babasının işyeri önünde duran küçük çocuğa ateş açtılar.

Ya Gösterilere Katılırsın Ya da Ölürsün

14 yaşındaki Muhammed’in babası; oğlunun tek suçunun eve ekmek almak için çıktığını ifade ederken, eve dönerken Kia Ceratto marka siyah bir araçtan yüzleri örtülü 4 silahlı teröristin indiğini ve etrafa yaylım ateşi açtıklarını açıkladı.

Silahlı teröristlerin gösterilerle ilgisi olmayan vatandaşlara silah zoruyla baskı uygulama amacında olduklarını ifade eden baba; teröristlere göre vatandaşların ölmek yada onlarla birlikte gösterilere katılmaktan başka üçüncü bir seçenekleri bulunmadığını belirtti.

Ölümle Tehdit Ediyorlar

Şehit çocuğun amcası ise; terör gruplarının gösterilere katılmak için kendilerine büyük baskılar yaptıklarını, aksi halde onların hedefi olma tehditlerinde bulunduklarını belirtirken, kendilerinin bu gösterilere katılmak istemediklerini söyledi.

Saklanmasaydık Bizde Ölecektik

Olay sırasında Şehit çocuğun yanında olan kuzeni; siyah bir araçtan 4 silahlının indiğini ve etrafa yaylım ateşi açmaya başladıklarını ifade ederek, olay sırasında kendilerinin derhal içeriye saklandıklarını ve kuzeninin dışarıda kaldığını anlattı. Aynı zamanda içeriye geçmeseydiler kendilerinin de öleceklerini kaydederek, silahlı kişilerin özel arabasında duran bir vatandaşa da ateş açtıklarını ekledi.

Cezire Yine Gerçekleri Kıvırdı

Bilindiği üzere Cezire kanalı; her zaman olduğu gibi meslek ahlakından uzak bir şekilde haberi çarpıtarak, ateş açan silahlı teröristlerin sözde “Şebbiha” olduklarını iddia etti.