"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, September 29, 2011

İddialar Ağaç Yaprakları Gibi Ardı Ardına Düşüyor- SANA Türkçe


ŞAM – Arap ve yabancı medya araçlarının günden güne Suriye'de silahlı terör gruplarının bulunduğu ve bu teröristlerin ordu ve asayiş güçlerini hedef almaları yönünde gerçekleri ortaya koymalarıyla kimi muhaliflerin Suriye'deki barışçıl gösterilere ilişkin iddiaları ağaç yaprakları gibi bir biri ardına düşmesiyle ortada sadece gerçekler kalıyor.

Son olarak Fransız haftalık TTA Bülteni; Suriye'de silahlı grupların bulunduğunu ve bu grupların ordu, güvenlik ve asayiş güçlerini hedef aldıklarını belirtirken; silahlı terör grupları ve kimi muhaliflerin Suriye'de askerlere, asayiş ve güvenlik güçlerine karşı silahlı eylemler düzenlediklerini ifade eden itirafların gerçeğine bir yenisini daha eklemiş oldu.

Cezire Muhabiri de İfade Etmişti

Suriye'yi ziyaret eden el-Cezire İnternational kanalının özel muhabirinin Suriye'de farklı ve türlü silahlanma faktörlerinin bulunduğuna ilişkin bilgiler yayınlamasından sonra; Fransız TTA Bülteni bugün yayınladığı bir raporunda, silahlı grupların Suriye'de silahlı eylem gerçekleştirdiklerini ve pusular kurduklarını ifade etti.

Fransız Bülten Lübnanlı kaynaklardan naklen aktardığı raporunda; Lübnanlı grupların sınır aracılığı ile yasa dışı yollarla Suriye'deki silahlılara silah taşıdıklarını aktardı.

Dış Ajandaları Uyguladıkları Kanıtlı

Suriye'deki silahlı terör gruplarının dış ajandaları uyguladıklarının bir belirtisi olarak TTA Bülteni; başta Fransa ve ABD olmak üzere batılı ülkeler arasında Suriye'nin istikrarını sabote etme ve dayanışmasını baltalama yönünde üzerine anlaşılan bir stratejinin bulunduğunu açıkladı.

Bu arada Ortadoğu uzmanı Fransız Araştırmacı George Malbrunot Fransız Le Figaro Gazetesinin bugün yayınladığı bir makalesinde; Suriye sahasında fanatiklerin bulunduğunu ve bunların ABD’ye yakın olduklarına işaret etmişti. Malbrunot ayrıca bu fanatiklerin ABD’den Libya'da olduğu gibi Suriye'ye de müdahalede bulunmasını beklediklerini belirterek, Suriye'de yönetimle herhangi bir diyalogu reddeden grupların bulunduğunu da belirtti.

Teröristlerin Eylemlerinden Uyardı

Suriye'de gazete ve sosyal kanallar aracılığı ile silahlanma davetinde bulunan protestocuların da bulunduğuna işaret eden Malbrunot; özellikle Homs ilinde çok sayıda yayılan silahlı protestocuların bulundukları şiddet eylemlerinin tehlikesinden uyardı.

Bilindiği üzere el-Cezire İnternational Kanalının özel muhabiri Nir Rusen de; Dera, hama, Lazkiye, Halep, Homs ve Şam’ın çeşitli bölgelerinde yedi hafta kalması ardından, Suriye'de çok sayıda silahlı sivil gencin bulunduğunu açıklamıştı. Rusen; silahlı sivil gençlerin idlib iline bağlı Cebel el-Zaviye bölgesi ve Homs iline bağlı Resten bölgesinde çok sayıda mevzilendiklerini ifade etmişti.

Yeteri Kadar Silah Bulunduğunu Açıklamıştı

Bu arada Suriye muhalefetinden olduğunu iddia eden Muhammed Rahhal adlı kişi; Şark el-Avsat Gazetesine yaptığı açıklamada; Suriye muhalefetinin yeterli miktarda silaha haiz olduğunu ve daha fazlasına ihtiyacı bulunmadığını açıklamıştı.

Rahhal, ayrıca silahlı tugaylar teşkil etme sürecinde olduklarını eklemişti.