"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, September 26, 2011

İbret olsun (Hüsnü Mahalli- Akşam)

Zaman zaman El-Cezire'nin ne denli tehlikeli bir televizyon olduğunu anlatıyor ve bu televizyonun yönetiminde CIA işbirlikçilerinin varlığına dikkat çekiyordum. Bu televizyonun Arapça versiyonu bölgedeki son gelişmeler karşısında resmen bir CIA operasyon merkezi gibi çalışıyor. Ben bunları söylerken zekası kıt ve çıkarı yüksek bazıları El-Cezire'yi savunma gereğini duyuyor ve beni yalancılıkla suçluyordu. El-Cezire'nin Genel Müdürü Hanfar ise Türkiye'deki dostlarını kullanarak TRT- Arapça'daki programımı iptal ettiriyor ve susturulmam için elinden geleni yapıyordu.

Onlara yanıt benden değil o savundukları El-Cezire'den ve yoğun dostane ilişkiler içinde oldukları Genel Müdür Vaddah Hanfar'dan geldi. Meğer beyefendi uzun yıllardır Amerikan İstihbaratı ile çalışıyormuş ama karşılığını da almış...