"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, September 15, 2011

Suriyeli muhalif subay nerede?- Sol Haber

Suriyeli muhalif subayların kurduğu Özgür Subaylar Hareketi'nin sözcüsü Hüseyin Harmuş'un kaybolduğu iddiasından sonra, Türkiye tarafından tutuklanmış ve Suriye'ye iade edilmiş olabileceği de söyleniyor. Türkiye'den konuyla ilgili bir açıklama hala yapılmış değil.

Beşar Esad yönetimine sırt çevirerek ordudan ayrılan muhalif subayların kurduğu Özgür Subaylar Hareketi'nin sözcüsü Hüseyin Harmuş'un, Antakya'da Türk istihbaratından bir yetkili ile görüştükten sonra ortadan kaybolduğuna dair bir habere soL'da yer vermiştik. Harmuş'un ortadan kaybolmasıyla ilgili yeni bilgiler de ortaya çıkmış durumda.

İsrahaber isimli internet sitesinde çıkan haberlerde, Hüseyin Harmuş'un Antakya'daki bir mülteci kampında Türk istihbarat yetkilisiyle görüştükten sonra ortadan kaybolduğu doğrulanırken, El Cezire'ye konuşan Suriyeli muhalif Bahya Mardini'nin, "Harmuş'un Türkiye'deki hapishanelerde tutulduğu yönünde haberler aldık. Türkiye'den sivil ve asker tüm tutukluları serbest bırakmasını istiyoruz." dediğini aktardı.

Özgür Subaylar Hareketi'nin Dera sorumlusu Kays Kana ise el Arabiya Televizyonu'na yaptığı açıklamada, "Harmuş'un kardeşi, Harmuş'la görüşen Türkiyeli emniyet yetkilisini aradı. Türkiyeli yetkili, Harmuş'u çarşıda bıraktığını söyledi." dedi...