"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, June 25, 2012

Suriye, bu cüreti nereden buldu? (Arslan Bulut- Yeni Çağ)

Suriye’nin, hava sahasını ihlal eden bir Türk savaş uçağını düşürmesinden sonra Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Meclis’te grubu bulunan siyasi parti genel başkanları ile görüşmeler yapması, bundan sonra meydana gelebilecek daha vahim olaylar karşısında milli bir kararlılık oluşturmak, aynı zamanda “sorumluluğu paylaşmak” olarak değerlendirilebilir.

Bazı konular vardır ki tek başına iktidar olsanız da tek başına hareket edemezsiniz. Tıpkı “Yeni Anayasa” yapmak gibi.. Peki ama Tayyip Erdoğan, Suriye’nin bir Türk uçağını düşürmesine kadar varan Arap Baharı hadisesinin düğmesine, 30 Nisan-1 Mayıs 2005 günlerinde, Topkapı’daki Eresin Otel’de “Uluslararası İslam Dünyası Sivil Toplum Örgütleri Toplantısı” düzenleyerek basarken, Libya’nın bombalanması sırasında Türkiye’yi harekat merkezi olarak kullandırırken veya son bir yıl içinde Suriye’yi düşmanlaştırma politikasını takip ederken, Meclis’te grubu bulunan siyasi parti genel başkanları ile görüşmüş mü idi? Veya Tayyip Erdoğan, Büyük Orta Doğu Projesi Eş Başkanlığı görevini, ABD Başkanı George W. Bush’tan alırken Meclis’te grubu bulunan siyasi parti genel başkanlarına sormuş muydu?

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=23185