"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, June 25, 2012

Türk Askeri Uçağın İhlali Belgelerle Kanıtlanmıştır- SANA Türkçe


ŞAM – Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Resmi Sözcüsü Cihad Makdisi; Suriye'nin egemenlik-bağımsızlığına açık ve net bir ihlalde bulunan Türk askeri uçağa verilen cevabın egemen bir savunma davranışından ibaret olduğunun belirterek Suriye toprakları, suları ve göklerinin kutsal olduğunun altını çizdi.

Bugün düzenlediği basın toplantısında Makdisi; olanların uluslararası kanunlar ve yasalarda Suriye'nin egemenlik bağımsızlığına açık ve net bir ihlalden ibaret olduğunu belirtti.

Bu ihlalin Suriye'nin elindeki belgeler ve kanıtlarla kesin bir şekilde saptanmış olduğuna dikkat çeken Makdisi; Türk yetkililerin yaptıkları bir kısım açıklamalarda da söz konusu askeri uçağın Suriye hava sahası ve kara sularının ihlal edildiğinin itiraf edildiğine dikkat çekti.

Makdisi; gerek keşif gerekse eğitim olsun uçak niyetinin bir kenara bırakılmasıyla ihlalin bulunduğuna kanıtların mevcut olduğunu söyledi...

http://sana.sy/tur/236/2012/06/25/427541.htm