"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, September 26, 2012

Türk istihbaratı Suriyeli muhaliflerle işbirliği mi yaptı?- BBC Türkçe

Guardian gazetesinde yer alan bir haberde, İstanbul’daki Lübnanlı bir iş adamının aracılığı ve Türk istihbaratının işbirliği ile Türkiye'den Halep'teki Suriyeli muhaliflere muhimmat ulaştırıldığı iddia edildi.

“Suriye iç savaşı: Harcayabileceğimiz tek şeyi, adamları harcıyoruz. Adamlar ölüyor” başlığıyla Guardian sayfalarında geniş yer verilen haber, Halep’teki muhaliflere sağlanan desteğin ayrıntılarına dair ilgi çekici iddialar barındırıyor.

Halep’te bulunan muhabir Gayt Abdul Ahad imzalı haberde, 'ordudan kaçan askerler ile laik ve ılımlı sivillerden oluştuğu' belirtilen muhalif Halep askeri konseyinin komutanı Ebu Muhammed, bir kamyon dolusu silah ve cephanenin, 'Türk istihbaratının koordinasyonuyla ulaştırıldığını' öne sürüyor.

Ebu Muhammed, 'Suudi Arabistan’dan birçok bağışçının, İstanbul’da bulunan Lübnanlı bir işadamına para aktardığını', Lübnanlı işadamının da Türklerle ortak çalışarak teslimatı yaptığını aktarıyor. Guardian, muhalif komutanın "Herşey Türk istihbaratı ile koordinasyon içinde yürütülüyor" ifadesine yer veriyor...

http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2012/09/120926_guardian_syria_turkey.shtml