"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, September 27, 2012

Türkiye,Suriye'de frene basıyor...(M.A. Birand- CNNTURK)

Bağırdık çağırdık, yerden yere vurduk, "oğlum bak git..." dedik, sonra baktık ki büyük abilerin hiçbiri yardımımıza gelmiyor, bizde sesimize ince ayar yaptık. Suriye'yi artık eskisi kadar yüksek sesle paylamıyoruz, Esad'a ders vermiyoruz. Neden biliyor musunuz?

CNN TÜRK'ün yeni yüzlerinden, her sabah 09.00'da başlayan Parametre programına yorumlarıyla katılan Hakan Çelik dikkatimizi çekti. Suriye konusunda Türkiye frene basıyor. Gerçekten de, eskiye oranla iktidardan fazla ses çıkmıyor. Tempo düşürülüyormuş gibi görünüyor. Bence Türkiye doğrusunu yapıyor.

İlk başlarda, en çok Suudi Arabistan ve Katar'ın kışkırtmaları ve Washington ile Avrupa'nın liderliğinde kalabalık bir gurup olarak yola koyulmuştuk. İnsanlık adına, Rusya ve İran'a rağmen, Esad'ın diktatörlüğüne son verilmeliydi. Gerekirse ambargolar konulacak, hatta uçuşa yasak-tampon bölge oluşturulacak, Esad 'a nefes aldırılmayacaktı.

En çok da bizim gür sesimiz duyuldu.

Bugüne kadar çok bağırdık çağırdık, yerden yere vurduk , Esad'a " oğlum bak git..." dedik. 5-6 ay süre verdik. Olmadı, sesimizi daha da arttırdık. Bu şekilde fazla dayanamaz , birkaç ayda gider sandık, olmadı. Süreyi 1-2 yıla çıkardık, yine olmadı.

Kapılarımızı açtık, Suriye'li göçmenleri kabul ettik, sayıları 50 bine varana kadar bu yükü taşıyabiliriz, dedik. Şu sırada 100 bine yaklaştı. Ancak hala akıyorlar ,masraflar 400 milyon dolara yaklaşıyor. Kimseler de elini cebine atıp katkıda bulunmuyor .

Suriye muhalefetine de topraklarımızda imkan sağladık. Çok ayrıntılarını bilmemekle birlikte, elimizden geleni yaptık. Baktık ki, onların da gücü fazla değil. Üstelik birden bire kendimizi " Suriyeli muhalifleri silahlandırmak , üs açmakla" suçlanır durumda bulduk.

Açıkçası, hep beraber denize atlayacağımızı sandığımız ülkelerin en başında kendimizi tehlikeli sulara bıraktık, ancak dönüp bir baktık ki, arkamızda kimseler yok...Yapayalnız kalıvermişiz. Hatta, bizimle yola çıkan Washington şimdilerde elimizi tutuyor. Sakin olmamızı istiyor. Askeri bir müdahelede bulunmamamız için dil döküyor...

http://www.cnnturk.com/Yazarlar/MEHMET.ALI.BIRAND/Turkiye.Suriyede.frene.basiyor/42.6646/