"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Sunday, October 16, 2011

SYK İllerdeki Komite Başkanlarıyla Toplandı- SANA Türkçe



ŞAM – Seçim Yüksek Komisyonun (SYK) bugün illerdeki yan komite başkanlarıyla düzenlediği oturumda; 12 Aralık tarihinde yapılması kararlaştırılan Yerel Meclisler seçimlerinin güzel bir şekilde düzenlenmesi amacıyla gerekli icraatlara odaklanıldı.

Oturumda seçimlerin dürüstlüğü, güvenirliği ve 2011/101 sayılı seçim yasama kararı doğrultusunda seçmenin hak ve hukuklarını garantileyecek şekilde seçimlerin denetim, idare ve izleme konularında gerekli icraatlar ele alındı.

Seçimler kanunu maddelerinin gözden geçirildiği oturumda; il komite başkanlarının seçimlerin en iyi şekilde düzenlenmesi yönünde bulundukları öneri ve düşünceler tartışıldı.

Seçim yüksek Komisyonu; il komite başkanlarını seçim merkezleri ve dairelerini uygun bir şekilde denetleme, seçmenin haklarını garantileyecek icraatlar alma, seçim propagandasını organize etme, oyların sayımı ve sonuçların ilanını kontrol etme, kanuni vekiller e medyanın seçim merkezlerini izlemelerine olanak sağlamaya çağırdı.

İl komitelerinin çalışmalarında tam bir bağımsızlık özelliklerine sahip olduğunu belirten SYK; seçim kanunun bu komitelere çalışmalarında ve yargıda dokunulmazlık verdiğine dikkat çekti.

SANA’ya açıklama yapan SYK Başkanı Halef el-Azzavi; komisyonun yakın bir süre içinde yeniden toplanacağını ve yapılan tartışmalarla birlikte sunulan düşünceler ışığında seçim süreci uygulamalarına ilişkin kararlar alacağını açıkladı.

Seçmenin seçim merkezinde istediğini seçme hakkına sahip olduğunu ve oyunun kesinlikle olduğu yöne gideceğini belirten Azzai; seçmenleri performans sahibi ve güzel duyuma sahip adayları seçmeye çağırdı.

Azzavi; seçimlerin ilk defa tam bir şekilde sırf yargı komiteleri tarafından denetleneceğini ifade ederek, komitelerin belirlenen plan kapsamında seçimlerin dürüstlüğünü, güvenirliğini ve demokratlığını tamamıyla bağımsız olarak denetleyeceğinin altını çizdi.