"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, October 27, 2011

Türk Heyet Suriye'ye Desteğini Vurguladı- SANA Türkçe


ŞAM – Suriye'ye bir dayanışma ziyaretinde bulunan Türk Heyet, iki komşu halkı birbirine bağlayan tarihi ve sosyal ilişkiler gereği maruz kaldığı dış komploya karşı Suriye'nin yanında olduğunu belirtti.

Türk Heyet dün Doktor Muhammed Sait Ramazan el-Buti ile bir araya gelirken Doktor el-Buti heyete Suriye'deki gerçek olaylar, yaşanan koşullar, medyanın bu olayları abartması ve çevirdiği oyunlar hakkında bilgi verdi.

Türk Heyetin üyelerinden Şeyh Lütfullah Kaleli, Suriye'nin yeni Ortadoğu Planının uygulanabilmesi amacıyla güvenlik ve istikrarıyla birlikte direnişi destekleyen tutumunu hedef alan bir komployla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Şeyh Kaleli, heyetin Türk halkına gerçekleri aktarmaya çalışarak basın dezenformasyon kanallarının Suriye'deki olaylara ilişkin uygulamalarını açığa çıkaracağını belirtti.

Diğer yandan Yazar ve Siyasi Analist Rıza Zelyut, Türk halkının karşılaştığı saldırıya karşı Suriye'nin yanında yer aldığını, Amerikan emperyalizmi ve İsrail işgal planlarına hizmet eden bölgedeki politikalarına karşıt tutumlarını desteklediğini bildirdi.

Bölgeye yönelik Siyonist Planlardan söz eden Yazar Zelyut, bu planların sonuncusunun bölgeyi parçalamayı hedefleyen yeni Ortadoğu Projesi olduğuna işaret etti.

Zelyut, Suriye ve Türk halklarının bu projenin uygulanmasını engellemek ve karşısında durmak amacıyla uygulaması gereken mekanizmalara değindi.

Şeyh Hikmet Gazi ise, Suriye yönetiminin açıkladığı reform adımlarının Suriye'nin yeni aydınlık bir geleceğe doğru güven ve umutla ilerlediğinin kanıtı olduğunu söyleyerek "güvenlik ve istikrarın hedef alınması ve bozgunculuk eylemleri Suriye'nin ortak yaşamını vurmayı amaçlayan bir komployla karşı karşıya olduğunu gösteriyor" dedi.

"Suriye'ye ve halkına desteğimizi ifade etmek, Türk halkına olayların gerçek yüzünü ve Suriye'yle birlikte bölgeyi hedef alan dış planları aktarmak için geldik" diyen Şeyh Yusuf Dülger, Suriye'nin istikrarının sarsılmaya ve ulusal birliğinin vurulmaya çalışıldığına dikkat çekti.

İzmir'den İslam Hukuku Öğretmeni Sedat Şenerman, Suriye'nin direniş ülkesi olduğunu, halkının bilinci ve bilgeliği sayesinde dış planları başarısızlığa uğratabildiğini ifade etti.

Bu arada Doktor el-Buti, Suriye'ye yönelik saldırının direnişçi, mücadeleci ve teslimiyeti reddeden tutumları sonucu geldiğini bildirerek Suriye için özgürlük ve demokrasi istemediklerini, sömürge parmaklarının Suriye'ye uzanmak ve Suriye halkını yok etmek istediğini, fakat başarılı olamayacağını vurguladı.

El-Buti Türk Heyete, Suriye halkının mesajlarını Türk halkına taşıma çağrısında bulundu.

Bu arada Türk Heyet, Türkiye'nin farklı illerinden seçkin 7 din adamının yanı sıra iki Türk gazeteciden oluşuyor.