"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, March 08, 2012

İslamcılar savaş ve ABD yanlılığında rekor kırıyor- Sol Haber

İslamcıların Suriye konusundaki savaş çığırtkanlığı inanılmaz boyutlara ulaşmış durumda. O kadar ki, Başbakan Erdoğan ve birçok islamcı kalem Batı'yı Suriye'ye saldırmamakla eleştiriyor. Müslüman Kardeşler de aynı demagojiyi kullanıyor.

Suriye'ye dönük dış müdahale gündemi giderek ısınıyor. Bir yandan El Cezire, BBC ve CNN gibi uluslararası kara propaganda aygıtlarının dünyaya servis ettiği haberlerle olası bir dış müdahaleye meşruiyet sağlanmaya çalışılırken, bir yandan da Rusya ve Çin'in Esad yönetimine desteğinin sona ermesi için yoğun bir baskı uygulanıyor. Suriye içinde muhalefetin halk desteğinin sınırlı olmasına rağmen, silah ve iletişim kapasitesinin arttığı görülüyor. Suriye muhalefetinin açıktan ve çok daha büyük ölçekte silahlandırılması seçeneği gündeme getirilirken, zaten silahlı olan muhaliflerin arasında ABD, Fransa gibi ülkelerin asker ve ajanlarının cirit attığı yönünde haberler de giderek artıyor.

Başından bu yana Suriye muhalefetine her tür desteği sağlayan ve Esad iktidarına dönük son derece saldırgan bir politika izleyen AKP iktidarı da, dış müdahale çağrılarını arttırmış durumda. Başbakan Erdoğan ve medyadaki islamcı kalemler açıktan Suriye'ye saldırma seçeneğini dile getirirken, savaş çığırtkanlığı inanılmaz boyutlara ulaşmış bulunuyor. Öyle ki ABD'nin başını çektiği emperyalist ülkeler "Suriye'ye saldırmamak"la eleştiriliyor. Batı'nın ve Ortadoğu'daki petrol şeyhliklerinin desteğini alan Suriye muhalefetinin de benzer bir içerikle Batı'yı ülkelerine askeri müdahalede bulunmayıp sözle yetinmekle suçladıkları görülüyor. Böylece emperyalist ülkelerin askeri müdahaleleri sanki zoraki olarak ve "insanlık adına" yaptıkları yanılsaması yerleştirilmeye çalışılıyor.
Bazı islamcı ve liberal kalemler, Batı'yı Suriye konusunda geç kalmakla eleştirirken Bosna örneğini veriyorlar. NATO güçlerinin önce gizli, sonra da açıktan müdahale ile Yugoslavya'yı parçalayıp yağmaladıkları büyük operasyon ve bu operasyona Türkiye'nin desteği de yine aynı kalemler tarafından benzer yöntemlerle meşru gösterilmişti. NATO bombardımanı öncesinde aynı isimler Batı'yı Yugoslavya'ya askeri müdahalede bulunmamakla eleştiriyorlardı. Sanki NATO Yugoslavya'ya insanlığın zorlaması ile mecburen müdahale etmişti...

http://haber.sol.org.tr/dunyadan/islamcilar-savas-ve-abd-yanliliginda-rekor-kiriyor-haberi-52444