"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, March 28, 2012

...Ve Esad, Annan planına "Evet" dedi- Yeni Çağ

Suriye lideri Esad, BM ve Arap Birliği temsilcisi Annan’ın planını kabul etti. Annan’ın sözcüsü Ahmed Fevzi, Suriye’nin cevabını mektupla ilettiğini duyurdu. Plan, yaralı tahliyesi ve insani yardım için günde 2 saat ateşkes ve kapsamlı siyasi çözüm görüşmeleri içeriyor.
 
Suriye Annan’ın planını kabul etti
Suriye’nin, BM ve Arap Birliği’nin Suriye temsilcisi Kofi Annan’ın planını kabul ettiği bildirildi. Annan’ın sözcüsü Ahmed Fevzi, Suriye hükümetinin, ülkedeki kanlı çatışmaları sona erdirmek amacıyla hazırlanan 6 maddelik planı kabul ettiğini belirtti. Fevzi, Suriye’nin cevabını mektupla ilettiğini söyledi. Annan’ın planı, yaralıların tahliyesi ve insani yardımların ulaştırılması için Suriye güçlerinin günde iki saat ateşkes uygulamasını ve siyasi çözüm için kapsamlı görüşmeler yapılmasını içeriyor. Bu arada, Kofi Annan, Suriye’nin planı kabul etmesinin barış için çok önemli olduğunu söyledi. Bu arada, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın Humus kentinde kuşatma altında bulunan Baba Amr mahallesinde inceleme yaptığı bildirildi. Baba Amr mahallesinde çıkan çatışmalarda yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği iddia ediliyordu.
http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=65326