"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, March 28, 2012

Suriyeli muhalif yalan haberine 'özel efekt' dedi, Washington Post yeni uyandı!- Sol Haber

Suriye'ye dönük uluslararası bir medya kampanyası yürütülürken, birçok kuruluşun yalan ya da abartılı haberler yaptığı daha önce ortaya çıkmıştı. Ancak Washington Post, bugün yayımladığı bir haberde "acaba haberler abartılı mı" sorusunu ilk kez sordu.

Washington Post'ta Elizabeth Flock imzasıyla çıkan bir haberde, Londra merkezli Channel 4 isimli bir haber kuruluşunun Suriye'ye Fransız bir foto-gazeteci gönderdiğinden bahsediliyor. İsmi açıklanmayan gazeteci, "insanlığa karşı işlenen suçları" belgeleyen bir dizi görüntüyle geri dönüyor.

Ancak Channel 4'e göre, aynı gazeteci Suriye'de kaldığı süre boyunca, bazı yerel gazetecilerin olayları abarttığına dair bilgilere de ulaşıyor. Örneğin, "alaylı" bir gazeteci olan Suriyeli Ömer Telavi isimli birisi, Humus'ta çekilen bir görüntünün arka planına, bir bombardıman izlenimi uyandırmak için duman yerleştiriyor. Telavi, dumanın bir "özel efekt" olduğunu kabul ediyor. Ancak Channel 4'ten herhangi bir özür dilemiyor; çünkü Telavi'ye göre, Humus o sıralar kuşatma altındaydı ve isyancılar dünyanın dikkatini buraya çekmek zorundaydı.

http://haber.sol.org.tr/dunyadan/suriyeli-muhalif-yalan-haberine-ozel-efekt-dedi-washington-post-yeni-uyandi-haberi-53127