"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, March 29, 2012

Zaman ‘tampon bölge’ye malzeme arıyor- Sol Haber

Zaman gazetesi PKK ile Esad arasında bir anlaşma yapıldığı iddialarını gündemde tutmak üzere herhangi bir desteği olmayan "haberlere" imza atıyor. Desteksiz iddialara dayanan haberler, PKK’yi ve mültecileri bahane ederek Suriye içinde “tampon bölge” oluşturma arayışlarına malzeme sağlıyor.

Zaman gazetesinden İsmail Avcı bugün Suriyeli Kürt siyasetçi Salah Bedreddin’in Avestakurd adlı internet sitesine verdiği röportajda dile getirdiği iddiaları haberleştirdi. Röportajda Esad’ın çağrısıyla bölgeye gelen PKK’nin Afrin şehrindeki Kurmên Dağı’na 2 bin kişi yerleştirdiği iddia ediliyor. Bedreddin, Suriye devletinin PKK muhaliflere karşı çıktığı için PKK’lilere silah bile dağıttığını ileri sürüyor.

"Şu an 2 bin silahlı PKK'lı Afrin'deki Kurmên Dağları'ndadır. Hatta Suriye devleti onlara silah dağıttı. PKK'lılar Esed rejimine karşı yapılan eylem ve mitinglere de karşı çıkıyor” diyen Salah Bedreddin, Suriye Ulusal Konseyi’nin kuruluşunda yer alan az sayıdaki Suriyeli Kürt siyasetçiden bir tanesi. Sık sık dış müdahale, silah ve lojistik desteği taleplerini yineleyen Suriye Ulusal Konseyi’nin Kürt üyesinin, Türkiye’nin Suriye içerisinde bir “tampon bölge” oluşturmasına gerekçe sağlamak amacıyla PKK ile Esad arasında bir anlaşma yapıldığını ileri sürmesi siyasi olarak anlaşılabilir bir tavır. Ancak gerçekdışı olması ihtimali de hayli güçlü olan bu iddianın doğrulatılmaksızın basın yoluyla yaygınlaştırılması habercilikten ziyade, Baas yönetiminin PKK’ye destek olduğu görüşünü yaygınlaştırmak amacıyla yürütülen bir propaganda çalışması olarak görünüyor...

http://haber.sol.org.tr/dunyadan/zaman-tampon-bolgeye-malzeme-ariyor-haberi-53201