"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, March 28, 2012

Suriye ile köprüler yıkıldı, 350 firmanın üretimi durdu- Milliyet

Suriye'deki gelişmeler, Türkiye ile olan 2 milyar dolarlık ticaret köprüsünü de yıktı. Ülkedeki 823 Türk firmasının 350'sinin üretimi durdu, 200'den fazla işadamı geri döndü. THY de uçuşlarını durduracağını açıkladı.

Suriye'de yaşanan çatışmalar bu ülkeyle aramızdaki yıllık 2 milyar doları bulan ticaret köprüsünü de yıktı. Elçilik faaliyetlerini durdurdu. THY de ülkeye yaptığı uçuşları durduracağını açıkladı. Yaşanan bu gelişmeler ülkede faaliyet gösteren Türk işadamlarını etkiliyor. Edinilen bilgiye göre, Suriye'de kayıtlı 823 Türk firmasının 350'sinin faaliyeti durdu, 200'den fazla işadamı da Türkiye'ye geri döndü. Yaşanan tablo en fazla bin kilometrelik sınır boyunda yer alan küçük esnafı vurdu. Cirolarının yüzde 80'inin son 4 ayda eridiğini belirten Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Özçiloğlu, Suriye'deki en yakın yerleşim yerlerinden bile haber alınamadığını ifade etti. Özellikle Suriye üzerinden diğer ülkelere gerçekleşen ihracatın da sekteye uğradığını ifade eden Özçiloğlu, "Bölgede can güvenliği kalmadı. Bu durumda ticaretten söz etmek mümkün değil. Özellikle küçük esnaf çok ciddi zarar gördü" dedi.

http://ekonomi.milliyet.com.tr/suriye-ile-kopruler-yikildi-350-firmanin-uretimi-durdu/ekonomi/ekonomidetay/28.03.2012/1520998/default.htm