"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Friday, August 10, 2012

AKP'nin İran paniğinin sebebi! (Aslan Bulut- Yeni Çağ)

Ankara’nın Suriye politikasını eleştiren İran Genelkurmay Başkanı Hasan Firuzabadi, Suriye’de kan dökülmesinden Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar’ı sorumlu tutarak “Büyük Şeytan’ın savaş planlarına yardımcı olmak, Suriye’ye komşu ülkeler için doğru bir temel değildir. Eğer onlar bu temelde hareket ediyorlarsa, o zaman şunu bilmeliler ki, bir sonraki seferde, sıra Türkiye ve diğer ülkelere gelecektir” ifadelerini kullandı.

Bu haber, Türkiye’deki Amerikancı basın tarafından, “İran Türkiye’yi tehdit etti” diye sunuldu. Derken Dışişleri Bakanlığı da AKP döneminde bir moda haline gelen herkesi kör alemi sersem yerine koyma mantığıyla, İran’ı kınadı. Kınamada, Türkiye’nin tehdit edildiği iddia ediliyordu. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile yaptığı görüşmede, hiç kimsenin Türkiye’yi Suriye’deki gelişmelerin sorumlusu olarak gösteremeyeceğini ve bu gibi açıklamaların kabul edilemeyeceğini belirtti. Tayyip Erdoğan da İran’a lüzumsuz sözler söyledi. Oysa, Suriye’deki isyancılara Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar’ın destek olduğunu bütün dünya basını yazıyor. En son Guardian’ın köşe yazarı Seumas Milne, “Son aylarda ABD, Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye gibi ülkelerden gelen silah, fon ve teknik desteğinde meydana gelen ani artışın, isyancıları güçlendirirken kayıpların da önemli ölçüde çoğalmasına yol açtığını” yazdı...

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=23672