"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, August 08, 2012

Halep'e kara harekatı- Milliyet


Suriye ordusu Halep'in kuzeyine kara harekatı başlattı. Yeni taarruz başarılı olursa, muhaliflerin kıskaca alınması ihtimali gündeme gelebilir. İran ve Suriye kaynakları ise militanların kentteki komutanlarının öldürüldüğünü duyurdular.
AFP'ye konuşan Suriyeli bir güvenlik yetkilisi, ordunun Selahaddin semtinin batısından doğusuna doğru ilerlediğini kaydetti. Böylelikle semtin ikiye bölünmesi hedefleniyor.

Adı açıklanmayan yetkili, "Bazı bölgelerde direniş devam etse de, semtin kontrolünü ele geçirmek fazla uzun sürmeyecek" dedi.

Reuters ajansı ise muhaliflerin telsizlerden "ordu Selahaddin'e girdi" diye bağrıştıklarını ve tam bir kaos havasının hakim olduğunu bildirdi.
SELAHADDİN ORDU KONTROLÜNDE
Lübnan'dan yayın yapan Hizbullah'a ait El Manar televizyonu, akşam saatlerinden itibaren Selehaddin'in Suriye ordusunun kontrolüne geçtiğini duyurmuştu. El Manar, topçu ve hava desteği eşliğinde ilerleyen birliklerin bazı pozisyonları tuttuklarını ve semte tankların girdiğini bildirdi.

Reuters'e konuşan bir silahlı militan "Geri çekiliyoruz, buradan çıkıyoruz" dedi. Geçtiğimiz hafta semtte kurulan muhaliflere ait bazı kontrol noktalarının da boşaltıldığı belirtiliyor.

Başka bir militan ise bazı binaların ve sokakların boşaltıldığını ancak kentten çekilmediklerini iddia etti. Reuters'e konuşan kaynak "Bizim çocuklar hala orada ve durum bizden yana" dedi...

http://dunya.milliyet.com.tr/halep-e-kara-harekati/dunya/dunyadetay/08.08.2012/1578075/default.htm